Trenutno na sporedu:

Sever severozahod

15.45

TEMATSKI VEČER: ODLIČNA BRITANIJA!

Ta mesec se v Londonu odvijajo olimpijske igre, zato so vse oči uprte v britanski otok. Vendar lahko Velika Britanija ponudi veliko več, kot le streho nad glavo stotinam športnikov in njihovim oboževalcem. Da bi dobili idejo, kaj je resnično britansko, vam kanal MGM ponuja izbor filmov, s katerimi boste lahko kar se da najbolje začutili Britanijo. Zato si vsak četrtek ob 20:00 oglejte, zakaj je Britanija odlična!

Eni od najbolj znanih britanskih državljanov so vsekakor skupina The Beatles. Niso bili le ena najbolj finančno uspešnih skupin, ampak tudi ena med kritiki najbolj priznanih v zgodovini popularne glasbe. Z biografsko glasbeno dramo
In His Life: The John Lennon Story boste dobili zelo oseben in odkrit vpogled v zgodnejše življenje pop legende Johne Lennone, enega od ustanoviteljev skupine. Naj vas film vodi skozi medčloveške odnose in glasbene vplive, ki so močno zaznamovali Lennonovo življenje in posledično tudi njegovo glasbo. Igralski talent Johna Lennona pa si lahko ogledate v vojni komediji How I Won The War.

Ko pomislite na Veliko Britanijo, obstaja ena legenda, ki ne bo nikoli pozabljena: legenda o Robinu Hoodu, junaškem izobčencu angleškega izročila, ki je znan po tem, da je "kradel bogatim in dajal revnim". TEMATSKI VEČER kanala MGM vam daje priložnost, da si karizmatičnega junaka ogledate v dveh filmih.
V filmu
Robin Hood : princ tatov igra Kevin Costner Robina iz Locksleyja, ki se po odsluženi kazni v zaporu vrne v Anglijo. Doma ugotovi, da je njegov oče mrtev in da ga je umoril šerif iz Nottinghama (Alan Rickman), Robin pa priseže, da bo maščeval njegovo smrt. Medtem ko se skriva v sherwoodskem gozdu, se pridruži skupini izobčenih vaščanov in postane njihov pogumni vodja.
The Zany Adventures Of Robin Hood odbita komedija, v kateri morajo Robin Hood (George Segal), njegovi možje in Lady Marian (Morgan Fairchild) zbrati dovolj denarja, da bi osvobodili svojega dobrega kralja Riharda Levjesrčnega (Robert Hardy), ki ga ima zaprtega avstrijski vojvoda in hoče zanj odkupnino.

Še en slovit lik, ki je povezan z Veliko Britanijo, je vsekakor preiskovalec Sherlock Holmes pisatelja Sir Arthurja Conana Doyla. Detektiv je znan po svojem modrem logičnem razmišljanju in uporabi forenzične znanosti, s čimer lahko reši kateri koli skrivnosten primer. V fantastični britanski komediji
Baskervillski pes Sherlock Holmes (Peter Cook) svojemu zvestemu partnerju dr. Watsonu preda primer, v katerega je vpleten demonski pes. Brezplodno iskanje izgubljenega psa pripelje do nekaj zabave na Watsonov račun, Holmes pa je zaposlen z obiskom svoje matere. Nadarjen komik Dudley Moore ne zaigra le v vlogi zagnanega dr. Watsona, ampak tudi v vlogi matere Sherlocka Holmesa. Film si morate obvezno ogledati!

Zelo zanimiv vpogled v kulturo filmske industrije ponuja zelo zabaven dokumentarec
100 Films And A Funeral, ki je črpal navdih v istoimenskih spominih Michaela Kuhna. Ta dokumentarec avtorja Michaela McNamare prikazuje vzpon in padec podjetja, ki je produciralo filme "Four Weddings and a Funeral," "The Usual Suspects" in "Trainspotting." Nikar ne zamudite te zanimive premiere na kanalu MGM.

O Veliki Britaniji je vredno vedeti še veliko več, zato ob četrtkih preklopite na TEMATSKI VEČER na kanalu MGM, ki vam bo s svojimi filmi približal za krasen otok, njegovo kulturo in ljudi. Rečemo lahko samo še: ODLIČNA BRITANIJA!

2. avgusta ob 20:00

S teboj

2. avgusta ob 22:00
100 Films And A Funeral Premiera na kanalu

2. avgusta ob 23:35
Carrington

9. avgusta ob 20:00
Getting It Right

9. avgusta ob 21:50
The Flying Scotsman

9. avgusta ob 23:45
The Big Man

16. avgust ob 20:00
Baskervillski pes

16. avgust ob 21:35
Tom Jones

16. avgust ob 23:55
Lady Chatterly's Lover

23. avgust ob 20:00
Robin Hood : princ tatov

23. avgust ob 22:35
The Zany Adventures Of Robin Hood

23. avgust ob 00:20
High Spirits

30. avgust ob 20:00
In His Life: The John Lennon Story Premiera na kanalu

30. avgust ob 21:40
How I Won The War

30. avgust ob 23:40
The Battle Of Britain

ogled vseh 6 fotografij